top of page

Hi, leuk je te ontmoeten! Ik ben Liz.

...en ik ben antiek- en vintagehandelaar. Ik verkoop maandelijks zo’n 50 items via Catawiki en fysieke veilinghuizen. En sinds 2022 heb ik een webshop. Hier hou ik 6 sales per jaar waaronder een speciale Paas- en Kerstverkoop. 

 

Ik ben fulltime werkzaam in de antiekhandel sinds 2020 maar ik begon in 2014 al met verkopen op Catawiki. Antiek handelen is voor mij een droombaan het zit in mijn bloed en aderen. Lange tijd durfde ik er niet voor de kiezen om dit als fulltime job te gaan doen en werkte ik als social media fotograaf. Tijdens de eerste lockdown viel mijn werk als fotograaf compleet stil en ben ik me puur gaan richten op de verkoop van antiek en vintage. Toen pas ontdekte ik dat deze passie te groot is om 'erbij' te doen en heb ik de knoop doorgehakt. En nu doe ik dit elke dag met enorm veel plezier en liefde. Deze passie is me met de paplepel ingegoten. Mijn ouders waren beide 40 jaar werkzaam in het Kunstmuseum in Den Haag en mijn schoonouders hadden een antiekwinkel en verkopen ook nog steeds veel via Catawiki. Ik heb dus het geluk dat ik enorm veel kennis en ervaring om me heen heb wat me helpt om mijn eigen business te versterken.

Liz Groen
Snuffbottle
Liz Groen
Ertsgebergte - Notenkraker

Wat ik het meest verkoop en verzamel is kleingoed (denk aan vazen, glaswerk en servies) maar af en toe komt er ook een meubel langs. Ik heb een zwak voor kerstitems uit het Ertsgebergte, snuffbottles, oude Polly Pockets, Art Nouveau glaswerk, Rosenthal serviezen, vintage Disney items, lampen, items met dieren en rariteiten.

 

Waar ik heel veel waarde aan hecht is aan het verhaal achter een item. Ik vind het nog steeds fascinerend om een kringloop in te komen en daar voor een paar euro een item te kopen wat 100 jaar oud is, waar ooit een vermogen voor is betaald maar waarvan de waarde in de loop van de jaren vergeten en verloren is gegaan. Voor mij bestaat de sport van het handelen uit 2 delen; het vinden van unieke items en daarna het ontdekken van het verhaal erachter. Dat is niet altijd makkelijk want 90% van wat je vindt is niet gestempeld of gesigneerd maar daardoor juist een uitdaging. Ik ben van mening dat het extreem belangrijk is dat we deze verhalen weer vinden en vertellen. Anders is alle kennis over 50 jaar misschien wel voorgoed verloren. Op mijn Instagram en op deze website vertel ik de verhalen achter de items die op mijn pad komen.

Privé gezien heb ik een fantastisch leuk gezin met wie ik in Den Haag woon. Twee dochters, een zoon en een hele leuke man die net als ik een enorme passie voor antiek en verzamelen heeft. Zo staan we regelmatig samen om 04.00 nachts op om als eerste de rommelmarkt te kunnen verkennen. Samen bouwen we aan een mooie privécollectie maar selecteren ook maandelijks de mooiste items voor Catawiki en deze webshop.

Heb je een vraag, opmerking, goed idee, items voor de inkoop of wil je gewoon kennis maken? Hartstikke leuk! Stuur dan een mail naar liz@mrmrsinterior.com of bel me op +31 6511 595 14.

Liz Groen
  • Instagram
Pique Fleur
bottom of page