top of page
Heb je vragen over het ondernemerschap, de antiek business en heb je behoefte om te sparren over je eigen plannen? Daar kan ik je bij helpen. Ik heb inmiddels 12 jaar ervaring in de antiek business, ben sinds 2015 zelfstandig ondernemer en werk sinds 2020 fulltime in de antiekbranche.
Luchtfoto

"Ik heb een bedrijf maar ik loop steeds

tegen een aantal zaken aan."

Een bedrijf runnen is geen makkie en elke dag anders. Dat maakt het vreselijk leuk en avontuurlijk maar soms zit je er ook gewoon even helemaal doorheen. Been there, done that. Uit ervaring weet ik dat het op dat soort moment heel prettig is om samen met iemand te sparren. Over je huidige situatie, mogelijke vervolgstappen die je kunt nemen en om nieuwe plannen te bedenken. Op basis van mijn ervaring in de antiekbranche kan ik je hierbij adviseren.

"Ik wil een bedrijf opstarten

of ik ben net gestart."

Een bedrijf opstarten is een hele spannende, avontuurlijke en dappere stap. Je krijgt te maken met een grote verantwoording, administratie, klanten en voorraadbeheer. Er komt behoorlijk wat rompslomp bij kijken maar voor mij is ondernemen het mooiste beroep ter wereld. Het betekent voor mij vooral vrijheid, creativiteit en elke dag doen waar je hart sneller van slaat.

 

Mocht je een bedrijf willen beginnen in antiek, vintage of tweedehands dan is de stap des te spannender. Een bedrijf in deze branche vergt een hoop kennis, een grote investering (vooral qua tijd) en je moet super gemotiveerd en leergierig zijn.  

Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol het is om een mentor te hebben in je netwerk die je kan adviseren over objecten, manieren van verkopen, slimme handel technieken en je een beeld geeft hoe het in de antiekwereld werkt. Die mentor kan ik voor jou zijn.

Vanuit mijn ervaring als ondernemer en in de antiekbranche kan ik je helpen met:

Het uitdenken welke volgende stappen je kunt nemen in je proces of in je onderneming

Het krijgen van een helder beeld over de werking van de antiekbranche

 

Het geven van hele praktische tips over bijvoorbeeld het handig bijhouden van je administratie en je voorraad

 

Je adviseren op het gebied van online media zoals Instagram, YouTube maar ook het bouwen van een webshop of website

 

In een 1-op-1 gesprek kunnen we inzoomen op jouw wensen en ideeën

Luchtfoto

Wat zijn de mogelijkheden?

Het kan natuurlijk zijn dat je oriënterend bent en wil onderzoeken of ondernemen (dan wel niet in de antiekbranche) iets voor jou is. Je wilt graag een eenmalig gesprek waar je je vragen in kunt stellen. Dat kan! Het tarief is €100 per uur en we voeren het gesprek via videobellen of je bent van harte welkom hier bij mij thuis in Den Haag.

 

Heb je behoefte aan een aantal gesprekken, zodat ik je meer kan adviseren gedurende je proces, dan je kiezen uit een reeks van 3 of een reeks van 6 gesprekken.

1 gesprek

Via videobellen of bij mij thuis in Den Haag

60 minuten

Prijs €100 incl. BTW

3 gesprekken 

elke 3 weken een gesprek

Via videobellen of bij mij thuis in Den Haag

60 minuten per keer

Prijs €275 incl. BTW

6 gesprekken 

elke 2 weken een gesprek

Via videobellen of bij mij thuis in Den Haag

60 minuten per keer

Prijs €550 incl. BTW

Kies hier je pakket en je kunt direct in de agenda je eerste sessie inboeken.

Luchtfoto

Goed om te weten:

Voorafgaand aan het eerste gesprek ontvang je van mij een vragenlijst. Het is de bedoeling dat je deze voor het eerste gesprek weer inlevert zodat ik een helder beeld heb hoe en waarmee ik je het beste kan helpen. Ook kan het zijn dat je na een gesprek huiswerk krijgt voor het volgende gesprek.

Ik deel in mijn gesprekken geen gevoelige bedrijfsinformatie zoals inkoopadressen, inkoopprijzen of andere persoonlijke, financiële zaken.

Over mij:

De liefde voor kunst, antiek en curiosa kreeg ik met de paplepel in gegoten. Mijn ouders werkte beide 40 jaar in het Kunstmuseum Den Haag en ik groeide daardoor deels op in musea. Omringd zijn door mooie objecten en unieke kunstwerken was voor mij doodnormaal, ik wist niet beter.

 

Het verzamelen van mooie objecten doe ik al zo lang als ik me kan herinneren maar om hier mijn fulltime job van te maken was in mijn hoofd geen optie. Ik volgde twee opleidingen. Een opleiding voor etaleur in Utrecht en hierna studeerde ik vier jaar aan de kunstacademie. Elk schoolproject wat ik maakte had altijd iets te maken met mijn liefde voor verzamelen en voor oude objecten. Als ik nu terug kijk zie ik een dikke rode lijn door mijn leven lopen. Ik kreeg pas te maken met het verkopen van antiek toen ik een bijbaantje kreeg in een antiekwinkel. Hier leerde ik de eerste stapjes van het vak. Het inkopen, het trainen van je ‘antiek-oog’, het bepalen van prijzen, het inschatten van de waarde van een object en alle do’s & dont’s binnen deze wereld. In de antiekwinkel waar ik werkte werd alleen offline verkocht maar er was wel een behoefte om online te verkopen. Dus al snel ging ik me richten op het verkopen via Marktplaats en in 2014 bood ik mijn eerste object aan op Catawiki.

 

Nu, 10 jaar later, heb ik een eigen webshop waarop ik verkoop en ik bied nog steeds objecten aan via Catawiki, Etsy en Marktplaats. Via Instagram heb ik inmiddels een hele trouw groep volgers en kopers weten op te bouwen en hier deel ik bijna dagelijks mijn reilen en zeilen als antiekhandelaar. Ik zeg altijd dat dit niet iets is wat ik doe, dit is wie ik ben. Vanaf baby af aan heeft dit er altijd al in gezeten en het is een verademing om hier dagelijks mee bezig te mogen zijn.

bottom of page